0
phone-icon
+380671909005 Замовити дзвінок

Американське економічне диво і Александер Гамільтон

Відгуки:
(0)
  • Видавництво: Наш Формат
  • Артикул: 9786178277055
  • Наявність: В наявності
330.00 грн.
Купити в один клік
Введіть номер телефону і ми передзвонимо
Основні характеристики
Всі характеристики
Мова видання: українська
ISBN: 9786178277055
Обкладинка: Тверда
Кількість сторінок: 192
Рік видання: 2023
Доступні варіанти
Доставка

у той же день при замовленні до 14:00

Call-center

підтримка клієнтів

  • Огляд товару
  • Характеристики
  • Відгуки (0)

Як Сполучені Штати винайшли механізм економічного дива

ТЕМАТИКА

Економіка, бізнес, історія, фінанси, політологія.

ПРО КНИЖКУ

Історія, а не ідеологія, є ключем до економічного розвитку. Стівен Коен і Бредфорд Делонґ переконані, що саме історія Сполучених Штатів подарувала світові механізм економічного дива, винайдений ще Александером Гамільтоном. На початку ХІХ століття саме Гамільтон вирішив цілеспрямовано змінити долю Америки, яка залишалася своєрідним британським «ранчо»: житницею, копальнею та лісопильнею для британської промисловості.

Американська держава свідомо створила новий економічний простір — промислове виробництво, надавши американським виробникам максимальну підтримку. Цей механізм згодом застосує Німеччина Бісмарка, а століття по тому азійські тигри увімкнуть його в «турборежимі», здивувавши світ неймовірними темпами зростання.

Від Гамільтона й до сьогодні Америка активно керує своїм економічним розвитком, спрямовуючи мільярдні інвестиції, державні замовлення, наукові гранти та податкові пільги на економічні сектори майбутнього. Чому б Україні не діяти так само?

ДЛЯ КОГО ВИДАННЯ

Для широкого кола читачів. Буде корисне тим, хто цікавиться питанням відбудови української економіки після війни.

ЧОМУ ЦЯ КНИЖКА

Справжня історія американського успіху, що розкриває деталі новаторської економічної політики Гамільтона і його наступників.

ПРО АВТОРІВ

Стівен Коен — почесний професор Каліфорнійського університету в Берклі, працював радником Білого дому, кількох комітетів Конгресу США, президентів Іспанії, Європейського Союзу, а також урядів Франції, Китаю, Колумбії та Італії, ООН та ОЕСР.

Бредфорд Делонґ — професор економіки Каліфорнійського університету в Берклі, науковий співробітник Національного бюро економічних досліджень, працював заступником помічника міністра фінансів США в адміністрації Білла Клінтона.

КНИЖКИ НА СХОЖУ ТЕМАТИКУ

  • «Японське економічне диво. Як професійна влада та бізнес збудували провідну економіку світу», Чалмерс Джонсон, «Наш Формат», 2022 рік
  • «Чому Азії вдалося (нова обкл.)», Джо Стадвелл, «Наш Формат», 2022 рік

ВІДГУКИ

«Чудова нова книжка, яка доводить, що Гамільтон був справжнім батьком американської економіки», Пол Круґман, нобелівський лауреат з економіки

«Полемічний стиль Коена і Делонґа додає особливого голосу дебатам про економічну політику. Ця книжка може просвітити й розлютити. Це смілива спроба сміливих мислителів», Ларрі Саммерс, ексміністр фінансів США, професор Гарвардського університету

ЦИТАТИ

Чому Америка успішніша за Україну

Сполучені Штати мали всі шанси розділити долю країн, які Артур Льюїс назвав «європейськими колоніями помірної зони». Ці інші країни — Австралія, Аргентина, Канада і навіть Україна — стали для індустріальної Європи ХІХ століття великими житницями й ранчо. Але жодна з них не створила промислової бази, щоб стати повноцінною збалансованою економікою першого класу наприкінці ХІХ століття. Гамільтон підштовхнув Сполучені Штати до політекономії, що ґрунтувалася на індустріалізації, високих митних тарифах, фінансах і розвиненій інфраструктурі. Це дозволило Америці стати не житницею, лісопильнею та копальнею Європи, а незалежним виробником і дослідником.

Азійські тигри застосовують політику Гамільтона

Східноазійські держави практикували гамільтонівську стратегію захисту й підтримки промисловості. Першою була Японія, потім цю стратегію зі значними модифікаціями використала Південна Корея, а тоді її у руйнівному масштабі застосував Китай. Це спричинило небачено стрімке зростання завдяки концентрації ресурсів у виробництві промислових виробів на експорт у дедалі більших масштабах і з дедалі більшою складністю та доданою вартістю.

Характеристики
Мова видання українська
ISBN 9786178277055
Обкладинка Тверда
Кількість сторінок 192
Рік видання 2023
Формат 140х210
Вага 0.3
Перекладач Роман Клочко
Оригінальна назва Concrete Economics: The Hamilton Approach to Economic Growth and Policy by Stephen S. Cohen and J. Bradford DeLong
Відгуки (0)

Відгуків про цей товар ще не було.

Ви дивилися
0
10.00 грн.
0
399.00 грн.
Пес Патрон - Хіт продажів
Всі вже чули про собаку-сапера Патрона, героя війни та національного кумира. Всі знають, як він рятує тисячі життів, виявляючи міни та вибухові речовини.
докладніше
Пес Патрон - Хіт продажів
Читайте топ книжки

Безкоштовна доставка для замовлень від 999 грн

Підтримка клієнтів

У разі брака можливе повернення

Доставляємо по всій країні