0
phone-icon
+380671909005 Замовити дзвінок

Ми — Bellingcat. Онлайн-розслідування міжнародних злочинів та інформаційна війна з Росією

Закінчується
Відгуки:
(0)
  • Видавництво: Наш Формат
  • Артикул: 9786177973811
  • Наявність: В наявності
330.00 грн.
Купити в один клік
Введіть номер телефону і ми передзвонимо
Основні характеристики
Всі характеристики
Мова видання: українська
ISBN: 9786177973811
Обкладинка: Тверда
Кількість сторінок: 242
Рік видання: 2021
Доступні варіанти
Доставка

у той же день при замовленні до 14:00

Call-center

підтримка клієнтів

  • Огляд товару
  • Характеристики
  • Відгуки (0)

ТЕМАТИКА КНИЖКИ "МИ - BELLINGCAT. ОНЛАЙН-РОЗСЛІДУВАННЯ МІЖНАРОДНИХ ЗЛОЧИНІВ ТА ІНФОРМАЦІЙНА ВІЙНА З РОСІЄЮ"

Незалежна журналістика, онлайн-розслідування, інформаційні війни.

ПРО КНИЖКУ ЕЛІОТА ГІҐҐІНЗА

Чи може група волонтерів, маючи лише доступ до інтернету, протидіяти Путіну, Асаду й ІДІЛ? Розслідувачі з Bellingcat довели, що за допомогою відкритих джерел це вже реальність.

Засновник Bellingcat Еліот Гіґґінз був звичайним офісним клерком, коли у 2011 році розпочалась Арабська весна, а згодом громадянська війна в Сирії. Він моніторив соцмережі, постив знайдене у блозі, проводив любительські розслідування. Саме так світ дізнався, що режим Асада застосовував хімічну зброю і касетні бомби.

Коли у 2014 році росіяни збили боїнг рейсу MH17, Гіґґінз з однодумцями вже створили Bellingcat. Невдовзі вони знали про «Бук», яким збили літак, майже все. На черзі було викриття агентів ГРУ та мережі російських пропагандистів на Заході. У цій майже детективній історії Гіґґінз описує деталі багатьох розслідувань, що відкрили світові правду і кинули виклик тим, хто заперечує дійсність задля власної вигоди.

ДЛЯ КОГО КНИЖКА

Для всіх, кого цікавлять інформаційні війни й журналістські розслідування в цифровому світі. А також для тих, хто хоче зрозуміти, як лише завдяки доступу до інтернету та ноутбука розкрити міжнародний злочин.

ЧОМУ ЦЯ КНИЖКА

Bellingcat знають, як онлайн протидіяти Путіну, диктаторам і терористам. Команда першою розслідувала, що збитий у 2014 році MH17 — справа рук Кремля. У 2022-му вона аналізує докази російських злочинів в Україні.

Читачі довідаються, що допомогло команді з відкритих джерел отримати секретні дані. Унікальна інформація з перших уст.

ПРО АВТОРА

Еліот Гіґґінз — засновник організації Bellingcat, що займається журналістськими розслідуваннями на основі відкритих джерел. До заснування Bellingcat працював у сфері фінансів і вів блог про Арабську весну та громадянську війну в Сирії. Під час війни Росії проти України разом з командою збирає докази воєнних злочинів і порушень прав людини.

ВІДГУКИ ПРО КНИЖКУ "МИ - BELLINGCAT. ОНЛАЙН-РОЗСЛІДУВАННЯ МІЖНАРОДНИХ ЗЛОЧИНІВ ТА ІНФОРМАЦІЙНА ВІЙНА З РОСІЄЮ"

Ця книжка глибоко вражає і вчить, що попри шум, пропаганду і брехню, правда скрізь. Просто треба вміти її шукати. Spectator

ЦИТАТИ З КНИЖКИ

Про відкриті джерела інформації

Водночас репресивні держави стали обачнішими з тим, що потрапляє у відкриті джерела. Кремль заборонив російським військовим публікувати в соцмережах інформацію про їхню службу і вжив рішучих заходів проти витоку даних. (Москва щоразу заперечує вплив Bellingcat, проте ці обмеження — вочевидь, пряма відповідь на наші розслідування — опосередковано підтверджують наші висновки.) Дехто непокоїться, що золотий вік розслідувань за відкритими джерелами добігає кінця. Ми цим не переймаємося. Роботи в Bellingcat багато як ніколи. Нам бракує не так інформації, як часу.

Про вплив соціальних медіа

Соціальні медіа стали прихистком для зневірених і розгублених — і декому з них пішли на користь. Можете вважати Bellingcat одним із позитивних прикладів. Але так само утворились і деструктивні онлайн-спільноти, які поширюють брехню, провокують насильство і розколюють суспільство. Локальні розслідувальні проєкти здатні показати людям, що вони не безсилі та не самотні: нас усе ще об’єднують спільні інтереси.
Характеристики
Мова видання українська
ISBN 9786177973811
Обкладинка Тверда
Кількість сторінок 242
Рік видання 2021
Формат 140х210
Вага 0.36
Перекладач Орина Ємельянова
Оригінальна назва We Are Bellingcat: Global Crime, Online Sleuths, and the Bold Future of News by Eliot Higgins
Відгуки (0)

Відгуків про цей товар ще не було.

Пес Патрон - Хіт продажів
Всі вже чули про собаку-сапера Патрона, героя війни та національного кумира. Всі знають, як він рятує тисячі життів, виявляючи міни та вибухові речовини.
докладніше
Пес Патрон - Хіт продажів
Читайте топ книжки

Безкоштовна доставка для замовлень від 999 грн

Підтримка клієнтів

У разі брака можливе повернення

Доставляємо по всій країні