0
phone-icon
+380671909005 Замовити дзвінок

Найкоротша історія Європи

Відгуки:
(0)
  • Видавництво: Наш Формат
  • Артикул: 9786177866984
  • Наявність: В наявності
290.00 грн.
Купити в один клік
Введіть номер телефону і ми передзвонимо
Основні характеристики
Всі характеристики
Мова видання: українська
ISBN: 9786177866984
Обкладинка: Тверда
Кількість сторінок: 232
Рік видання: 2021
Доступні варіанти
Доставка

у той же день при замовленні до 14:00

Call-center

підтримка клієнтів

  • Огляд товару
  • Характеристики
  • Відгуки (0)

Історія цивілізації, яка підпорядкувала собі цілий світ.

Тематика книги

Всесвітня історія, Європа, нонфікшен.

Опис книги "Найкоротша історія Європи" Джона Герста

Якщо ви любите підчитувати книжки з останніх сторінок, щоб дізнатися, чимусе закінчиться, — це видання для вас. Кінець тут наставатиме невдовзі післяпочатку. І не тільки тому, що це найкоротша історія Європи. Річ у тім, що авторрозповідатиме історію європейської цивілізації аж шість разів, і щоразу — підіншим кутом.

Для кого книжка “Найкоротша історія Європи”

Для широкого кола читачів, усіх, хто хоче дослідити, з чого складається історіяєвропейської цивілізації, як нове народжується зі старого, а минуле впертовідтворюється знову й знову.

Чи варто купувати цю книгу?

Ви дізнаєтеся, чим відрізняються антична й середньовічна Європа, як однійцивілізації вдалося підпорядкувати увесь світ і пережити падіння імперій.Автор розповідає, які наслідки мали італійське Відродження, німецькаРеформація, англійський парламентаризм і революційно-демократичні зміни уФранції. Ви довідаєтеся, як друкарство врятувало Лютера від вогнища, щоспільного між романтизмом і націоналізмом та як дві світові війни змінилиЄвропу. І все це стисло, ємко та об’єктивно. Стосовно останнього несумнівайтеся: автор цієї книжки — австралієць, тож йому легше лишатисянеупередженим та пам’ятати про лаконічність.

Про автора

Джон Герст— історик і суспільний оглядач, автор курсу про європейськуісторію. Викладав в Університеті Ла Троба (1968–2006), працював редакторомпопулярного історичного журналу Historical Studies, співпрацював із FilmAustralia та Національним музеєм Австралії.

Книжки на схожу тематику

  • «Історія світу в 100 предметах» НілМакґреґор «Наш Формат», 2021 рік;
  • «Після війни. Історія Європи від 1945 року»Тоні Джадт, «Наш Формат», 2020 рікк.

Відгуки про книгу “Найкоротша історія Європи”

”Чистий, свіжий, спокусливий стиль. Чудово витриманий баланс аналітики йопису, конкретики та узагальнення.” — Вілфред Прест, Australian Book Review”Неймовірна книжка, яка постійно спонукає до роздумів.” — Courier Mail

Найкращі цитати книжки

Чому Римську імперію правильно називати греко-римською

Римляни воювали краще за греків і краще за них розробляли закони для управліннясвоєю імперією. Римська інженерна думка також сягнула далі за грецьку, і це згодилосяримлянам як для воєн, так і для управління імперією. Проте в усьому іншому вонивизнали перевагу за греками й покірно їх наслідували. Типовий представник римськоїеліти розмовляв як латиною (мова римлян), так і грецькою; він міг відправити сина доакадемії в Афіни чи найняти грецького раба, щоб той навчав його дітей удома. Отже,називаючи Римську імперію греко-римською, ми чинимо так услід за самимиримлянами.

Про приватну власність як чинник демократії

Середньовічні королі довго боролися за якнайширші владні повноваження: можливістьправити незалежно від знаті, встановлювати власну систему оподаткування, мати арміюпід своїм цілковитим контролем і особистий бюрократичний апарат. Проте не все було їмдо снаги, оскільки вони стартували з дуже слабких позицій. Скажімо, приватну власністьвважали священною і недоторканною, а знать привласнила землі, надані їй дляуправління. Це стримувало королівські потуги. Влада правителів зростала, та все ж вонине перетворилися на східних деспотів, яким у межах їхніх володінь належало геть усе.Коли деспотові чогось бракувало, він просто експропріював собі власність в інших людейабо відправляв воїнів на ринок — набрати необхідного товару. Європейські правителі,навіть наділені «абсолютною» владою, ніколи так не могли б. Не все належить королю.На цьому основному принципі ґрунтувалося європейське розуміння влади. Поняттяособистих прав — осердя західної традиції — випливає з права на приватну власність.
Характеристики
Мова видання українська
ISBN 9786177866984
Обкладинка Тверда
Кількість сторінок 232
Рік видання 2021
Формат 140х210
Вага 0.24
Перекладач Анна Вовченко
Оригінальна назва The Shortest History of Europe by John Hirst
Відгуки (0)

Відгуків про цей товар ще не було.

Пес Патрон - Хіт продажів
Всі вже чули про собаку-сапера Патрона, героя війни та національного кумира. Всі знають, як він рятує тисячі життів, виявляючи міни та вибухові речовини.
докладніше
Пес Патрон - Хіт продажів
Читайте топ книжки

Безкоштовна доставка для замовлень від 999 грн

Підтримка клієнтів

У разі брака можливе повернення

Доставляємо по всій країні