0
phone-icon
+380671909005 Замовити дзвінок

Пиво: історія і наука

Відгуки:
(0)
  • Видавництво: Наш Формат
  • Артикул: 9786177866250
  • Наявність: В наявності
285.00 грн.
Купити в один клік
Введіть номер телефону і ми передзвонимо
Основні характеристики
Всі характеристики
Мова видання: українська
ISBN: 9786177866250
Обкладинка: Тверда
Кількість сторінок: 256
Рік видання: 2020
Доступні варіанти
Доставка

у той же день при замовленні до 14:00

Call-center

підтримка клієнтів

  • Огляд товару
  • Характеристики
  • Відгуки (0)

Історія успіху пива: від шумерів до крафтових броварень.

ТЕМА

Наукпоп, історія пивоваріння.

ОПИС КНИЖКИ

Пити пиво людство почало ще з незапам’ятних часів. Та хто ставпершовідкривачем цього хмільного напою? Чому склад пива і хліба схожий, арезультат споживання — різний? І як поєднання води, ячменю, дріжджів тахмелю стало культом масової споживацької культури?

КОМУ СПОДОБАЄТЬСЯ КНИГА «ПИВО: ІСТОРІЯ І НАУКА»

Усім, хто хоче дізнатись, наскільки складнимявищем є пиво: в історичному, культурному контекстах і з погляду світуприроди, звідки походять інгредієнти для напою і люди, що його виробляють.

ЧОМУ ВАРТО КУПИТИ КНИЖКУ

У цій книжці біологи Роб Десол та Іен Таттерсол показують, наскількискладним явищем є пиво в історичному, культурному й природничомуконтекстах. Ця книжка —захоплива подорож історією, еволюцією йнейробіологією з кухлем пива в руці.

ПРО АВТОРІВ

Роб Десол — куратор Інституту порівняльної геноміки імені Саклера,Американського природничого музею та програми дослідженьмікроорганізмів.

Іен Таттерсол — куратор Американського природничого музею,палеоантрополог і біолог приматів. Разом із Пітером Невраумоном написавкнижку «Містифікація. Історія обману: 5000 років фальсифікацій і неправди».

КНИЖКА, СХОЖА ЗА ТЕМАТИКОЮ

  • «Схиблені на вині. Мандрівка у вишуканий світ сомельє» Б'янка Боскер, «Наш формат», 2018 рік

ВІДГУКИ ПРО «ПИВО: ІСТОРІЯ І НАУКА»

Роб Десол та Іен Таттерсол пропонують веселий і сфокусований погляд на те,як уперше з’явилося пиво, як його варять щодня і що саме відбувається, коливоно опиняється у вашому роті.

Лью Брайсон, головний алкорайтер Daily BeastУ цій книжці описано особливі стосунки нашого виду з пивом: пінистим чи ні, увсій своїй темній або золотавій красі.

Washington ExaminerУсебічне, вдумливе дослідження багатьох аспектів «найсоціальнішого» напою,яке сподобається любителям пива та широкому колу читачів.

Тереза Маккалла, кураторка Американської ініціативи з історії пивоваріння

ЦІКАВІ ЦИТАТИ З КНИЖКИ

Про роль пива в історії Америки

Америка, може, і пуританська країна, але вона заснована на пиві. Пливучивздовж узбережжя Массачусетсу в 1620 році, батьки-пілігрими вирішили зійтина берег перед запланованим місцем призначення — Вірджинією, бо на кораблі«Мейфлавер» закінчився ель. Невдовзі після цього Джон Вінтроп,новопризначений перший губернатор штату Массачусетс, вирушив доновоспеченої колонії на кораблі, забитому десятьма тисячами галонів пива, деледве залишалося місце на нього самого. Ріки пива текли, коли святкувалипідписання Декларації незалежності — у тій самій філадельфійській таверні, деТомас Джефферсон і розробив документ.

Що можна зрозуміти про пиво за звуком

Наша інтерпретація звуків пов’язана з пам’яттю та емоціями. Соціолог ЧарльзСпенс з колегами дослідили безліч звуків відкриття пляшок і розливаннянапоїв, зокрема «чпок» під час відкупорювання. Вони виділили серед них тригрупи: температура, насичення вуглекислим газом і в’язкість. Хочете вірте,хочете — ні, але досвідчений пиволюб, слухаючи, як наливається пиво, можевизначити, тепле воно чи холодне і наскільки газоване. А там, де різниця у в’язкості досить виразна, її також можна почути. Самий лише звук наливанняпива може покращити враження від напою, який ви питимете.
Характеристики
Мова видання українська
ISBN 9786177866250
Обкладинка Тверда
Кількість сторінок 256
Рік видання 2020
Формат 140х210
Вага 0.58
Перекладач Ганна Руль
Оригінальна назва A Natural History of Beer by Rob DeSalle, Ian Tattersall
Відгуки (0)

Відгуків про цей товар ще не було.

Пес Патрон - Хіт продажів
Всі вже чули про собаку-сапера Патрона, героя війни та національного кумира. Всі знають, як він рятує тисячі життів, виявляючи міни та вибухові речовини.
докладніше
Пес Патрон - Хіт продажів
Читайте топ книжки

Безкоштовна доставка для замовлень від 999 грн

Підтримка клієнтів

У разі брака можливе повернення

Доставляємо по всій країні