0
phone-icon
+380671909005 Замовити дзвінок

Зламати ДНК. Редагування генома та контроль над еволюцією

Відгуки:
(0)
  • Видавництво: Наш Формат
  • Артикул: 9786177730537
  • Наявність: В наявності
270.00 грн.
Купити в один клік
Введіть номер телефону і ми передзвонимо
Основні характеристики
Всі характеристики
Мова видання: українська
ISBN: 9786177730537
Обкладинка: Тверда
Кількість сторінок: 296
Рік видання: 2019
Доступні варіанти
Доставка

у той же день при замовленні до 14:00

Call-center

підтримка клієнтів

  • Огляд товару
  • Характеристики
  • Відгуки (0)

Тематика

Генетика, генна інженерія, біотехнології.

Про що книга

Кожної секунди людина зазнає приблизно мільйон різноманітних мутацій. А що як науковцям удалося взяти контроль над небезпечними змінами в організмі? За допомогою редагування геному вчені можуть запобігати хворобам, викорінювати збудників смертельних захворювань і відроджувати вимерлі види тварин. Нині наука стоїть на межі нової доби генної інженерії, яка упродовж наступних років підвищить урожаї, зробить худобу здоровішою, а продукти — поживнішими. Та яку потенційну небезпеку закладено в редагуванні генетичного коду й чи зможемо ми використовувати цей інструмент лише на користь людству?

Для кого книжка

Книжкa для вcix, xтo цiкaвитьcя нaукoю, зaxoплюєтьcя нaукпoп лiтepaтуpoю, а також слідкує за розвитком генної інженерії.

Чому варто купувати цю книгу

У цій книжці біохіміки Дженніфер Дудна та Семюел Стернберґ розповідають захопливу історію винайдення прогресивної біотехнології, здатної змінювати генетичний код, який визначає долю кожної живої істоти на планеті, зокрема й людини.

Про авторів

Дженніфер Дудна — професорка структурної біології та біохімії в Каліфорнійському університеті. Належить до групи науковців, які винайшли технологію CRISPR. Лауреатка численних міжнародних премій та авторка понад 200 наукових робіт. У 2020 році Дженніфер стала лауреатом Нобеілвської премії за "розвиток методу зміни геному".

Семюел Стернберґ — професор біохімії та молекулярної біофізики. Автор низки наукових публікацій про CRISPR. Отримав премію імені Скерінджа від Товариства дослідників РНК, а також премію імені Вайнтрауба від Онкологічного дослідницькогоцентру Фреда Гатчінсона.

Книжки на схожу тематику

  • «Хто ми такі? Походження людини крізь призму ДНК» Девід Райх, «Наш формат», 2019 рік
  • «Наука для душі. Нотатки раціоналіста» Річард Докінз, «Наш формат», 2019 рік

Відгуки

Перша книжка про технологію CRISPR, яка пояснить цю потужну суміш науки й етики.

New York Review of BooksТехнологія редагування геному буде найважливішим досягненням нашої ери, що створить дивовижні можливості в поєднанні зі страшними моральними викликами.

Волтер Айзексон, автор біографій Бенджаміна Франкліна,Альберта Ейнштейна й Леонардо да Вінчі

Цитати з книжки

Про технологію CRISPRЗастосовуючи потужні біотехнологічні інструменти для виправлення пошкоджених ділянок ДНК всередині живих клітин, тепер науковці можуть впливати на генетичний код, який визначає кожен вид на планеті і продумано його видозмінювати. А з найновішим і, мабуть, найефективнішим інструментом у галузі генної інженерії під назвою CRISPR-Cas9 (скорочено CRISPR) геном, якщо науковці знають генетичний код якоїсь виняткової риси, вони можуть уставляти, редагувати або видаляти відповідний ген із генома практично будь-якої рослини чи тварини.

Про застосування технології в медициніУ вирощених у лабораторії людських клітинах CRISPR використовували для того, щоб виправити мутації, відповідальні за кістозний фіброз, серпоподібноклітинну анемію, деякі форми сліпоти й декілька комбінованих імунодефіцитів, а також чимало інших розладів. Цю технологію можна застосовувати навіть для лікування ВІЛ/СНІДу, вирізаючи ДНК вірусу з ДНК клітин інфікованого пацієнта або ж редагуючи ДНК пацієнта в такий спосіб, щоб клітини взагалі уникали зараження.

Характеристики
Мова видання українська
ISBN 9786177730537
Обкладинка Тверда
Кількість сторінок 296
Рік видання 2019
Формат 140х210
Вага 0.42
Перекладач Ганна Литвиненко
Оригінальна назва A Crack in Creation. Gene Editing and the Unthinkable Power to Control Evolution by Jennifer A. Doudna & Samuel H. Sternberg
Відгуки (0)

Відгуків про цей товар ще не було.

Пес Патрон - Хіт продажів
Всі вже чули про собаку-сапера Патрона, героя війни та національного кумира. Всі знають, як він рятує тисячі життів, виявляючи міни та вибухові речовини.
докладніше
Пес Патрон - Хіт продажів
Читайте топ книжки

Безкоштовна доставка для замовлень від 999 грн

Підтримка клієнтів

У разі брака можливе повернення

Доставляємо по всій країні